Кошик
112 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
Геліос насіння овочевих та квіткових культур
+380995271177
+380678584345
+380632185804
Семена грибной травы Пажитник 0,5 г, фото 2

Семена грибной травы Пажитник 0,5 г

Опис
Інформація для замовлення

Грибна трава (ПАЖИТНИК)

Пажитник – однорічна трав'яниста рослина родини бобових. До родючості грунту невимоглива, але краще зростає на удобрених, добре освітлених ділянках. Розмножується насінням (насіння великі, бежевого кольору неправильної форми). Висівають безпосередньо в грунт ранньою весною. Глибина закладення насіння 1,5-2,0 см міжряддя 20-30 см. Сходи з’являються на 7-10 день. Коли рослина утворює 2-3 справжніх листочка, посіви проріджують, залишаючи відстань між рослинами 5-6 см. Щоб отримати пряну приправу, верхівки рослин зрізують при молочно-воскової стиглості насіння. Зрізані суцвіття досушують, обмолочують, насіння відокремлюють від бур'янів, ще раз підсушують, подрібнюють на кофемолці і зберігають у щільно закритій скляній банці. Щоб отримати насіння для посіву треба зрізати верхівки стебел, коли боби з насінням побуріють. Їх слід досушити, обмолотити, очистити від домішок, ще раз підсушити і зберігати в паперових пакетах або матерчатих мішечках при кімнатній температурі. Щіпка подрібненого насіння, надає неповторний смак і запах будь-якій страві. Особливо цінують пажитник народи Закавказзя, широко використовують її як пряність, яка надає неповторний смак і грибний аромат підливам до каш, картопляним і овочевих пюре, різних супів, борщу і т.д.

Грибная трава (ПАЖИТНИК)

Пажитник – однолетнее травянистое растение семейства бобовых. К плодородию почвы не требовательна, но лучше растет на удобренных, хорошо освещенных участках. Размножается семенами (семена крупные, бежевого цвета неправильной формы). Высевают непосредственно в почву ранней весной. Глубина заделки семян 1,5-2,0 см междурядья 20-30 см. Всходы появляются на 7-10 день. Когда растение образует 2-3 настоящих листочка, посевы прореживают, оставляя расстояние между растениями 5-6 см. Чтобы получить пряную приправу, верхушки растений срезают при молочно-восковой зрелости семян. Срезанные стебли досушивают, обмолачивают, семена отделяют от сорняков, еще раз подсушивают, измельчают на кофемолке и хранят в плотно закрытой стеклянной баночке. Чтобы получить семена для посева надо срезать верхушки стеблей, когда бобы с семенами побуреют. Их следует досушить, обмолотить, очистить от примесей, еще раз подсушить и хранить в бумажных пакетах или матерчатых мешочках при комнатной температуре. Щепотка измельченных семян, придает неповторимый вкус и запах любому блюду. Особенно ценят пажитник народы Закавказья, широко используют ее как пряность, которая придает неповторимый вкус и грибной аромат. подливам к кашам, картофельным и овощным пюре, различным супам, борщам и т.д.

  • Ціна: 2,70 грн.