Кошик
134 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
Геліос насіння овочевих та квіткових культур
+380995271177
+380678584345
+380632185804
Опенок летний 20 деревянных палочек размером 8 * 35 мм, фото 2

Опенок летний 20 деревянных палочек размером 8 * 35 мм

Опис
Інформація для замовлення

Опеньок літній (лат. Kuehneromyces mutabilis)

Гриб дуже поширений в змішаних і листяних лісах північного помірного клімату, а в досить посушливих районах опеньок літній зустрічається набагато рідше. У період з квітня до листопада, при м'якому кліматі, гриб можна зустрічати майже весь рік.

Поки гриб молодий, його капелюшок опуклі, але через деякий час вона розпрямляється, але має добре виражений широкий горбок. Під час дощу вона просвічується, має коричневий колір, а в суху погоду вона матова, медово-жовтого відтінку; дуже часто капелюшок посередині світліше, ніж по краях. На краях шляпки є помітні борозенки, в мокру погоду навколо горбка є концентричні зони, а також більш темні поля. Поверхня капелюшка слизова і гладка.

М'якоть річного опенька тонка, водяниста, має блідо жовто-коричневий колір, в ніжці трохи темніше, вона має м'який смак і приємний запах свіжої деревини. Для приготування їжі використовують тільки капелюшки; з них готують дуже ароматні супчики і соуси. Гриб можна зберігати в холодильнику 4 - 6 днів. Літній опеньок можна заморожувати і консервувати, а також його можна засушувати. Опеньок має особливий смак, якщо його запекти у фользі з рибою або м'ясом.

Для вирощування річного опенька, найкраще підійдуть такі дерева, як бук, граб, осика, вільха, ясен, береза, клен, тополя, дуб, верба і кінський каштан. Найкращим часом для інокуляції вважається квітень і травень, а також серпень. Прищеплення гриба на пні, краще робити навесні. Літній опеньок добре росте на колодах в горизонтальному положенні, прикопаних на 2/3.

Літній опеньок має високі вимоги, як до вологості грунту, так і до вологості повітря. Для зростання цієї культури потрібно знайти дуже вологе місце з хорошою тінню, причому і земля і деревина взагалі не повинні висихати. Період проростання річного опенька триває трохи довше, ніж у інших видів грибів.

Літній опеньок може вирости в квітні місяці, і при необхідній погоді рости аж до грудня. Оптимальною температурою для утворення плодів, вважається температура 14 - 18 * С. Спершу на білому міцелії з'являються коричневі вузлики, а вже через пару тижнів з них виростають грибочки, які можна збирати.

Якщо через високу температуру, вологість повітря стає нижче 75%, то капелюшки грибів починають сохнути. Якщо їх полити, то все прийде в норму.
Літній опеньок росте кущами, зазвичай безліч ніжок зростаються у основи. Якщо велика частина капелюшків на грибах випросталася, то весь кущ зрізається біля основи. Тонкі і жорсткі ніжки не використовують в їжу, їх відрізають відразу під капелюшком. Гриби можуть рости на твердій деревині близько 8 років, на м'якій - до 5 років, а на пнях до 10 років.

Опенок летний (лат. Kuehneromyces mutabilis)

Гриб очень распространён в смешанных и лиственных лесах северного умеренного климата, а в достаточно засушливых районах опенок летний встречается намного реже. В период с апреля до ноября, при мягком климате, гриб можно встречать почти весь год.

Пока гриб молодой, его шляпка выпуклая, но спустя время она распрямляется, но имеет хорошо выраженный широкий бугорок. Во время дождя она просвечивается, имеет коричневатый цвет, а в сухую погоду она матовая, медово-жёлтого оттенка; очень часто шляпка посредине светлее, чем по краям. На краях шляпки есть заметные бороздки, в мокрую погоду вокруг бугорка есть концентрические зоны, а также более тёмные поля. Поверхность шляпки слизистая и гладкая.

Мякоть летнего опенка тонкая, водянистая, имеет бледно жёлто-коричневый цвет, в ножке немного темнее, она имеет мягкий вкус и приятный запах свежей древесины. Для приготовления пищи используют только шляпки; из них готовят очень ароматные супчики и соусы. Гриб можно хранить в холодильнике 4 — 6 дней. Летний опенок можно замораживать и консервировать, а также его можно засушивать. Опенок имеет особенный вкус, если его запечь в фольге с рыбой или мясом.

Для выращивания летнего опенка, лучше всего подойдут такие деревья, как бук, граб, осина, ольха, ясень, береза, клен, тополь, дуб, ива и конский каштан. Лучшим временем для инокуляции считается апрель и май, а также август. Прививание гриба на пни, лучше делать весной. Летний опенок хорошо растет на бревнах в горизонтальном положении, прикопанных на 2/3.

Летний опенок имеет высокие требования, как к влажности земли, так и к влажности воздуха. Для роста этой культуры нужно найти очень влажное место с хорошей тенью, причем и земля и древесина вообще не должны высыхать. Период прорастания летнего опенка длится несколько дольше, чем у других видов грибов.

Летний опенок может вырасти в апреле месяце, и при необходимой погоде расти аж до декабря. Оптимальной температурой для образования плодов, считается температура 14 — 18 *С. Сперва на белом мицелии появляются коричневые узелки, а уже через пару недель из них вырастают грибочки, которые можно собирать.

Если из-за высокой температуры, влажность воздуха становится ниже 75%, то шляпки грибов начинают сохнуть. Если их полить, то все придёт в норму.
Летний опенок растет кустами, обычно множество ножек срастаются у основы. Если большая часть шляпок на грибах распрямилась, то весь куст срезается у основания. Тонкие и жесткие ножки не используют в пищу, их отрезают сразу под шляпкой. Грибы могут расти на твердой древесине около 8 лет, на мягкой — до 5 лет, а на пнях до 10 лет.

 
 
 
  • Ціна: 32 грн.